Unció dels malalts

07.05.2013 23:34

 

El passat diumenge 5 de maig, les nostres parròquies de Sant Pere i la Puríssima Sang es reunien a les set de la tarda, a la Prioral per celebrar el sagrament de la Santa Unció.
 
En el 6è diumenge de Pasqua, l’Església prega unànimement per les persones malaltes i ancianes. És així, que la diada dóna l’oportunitat per poder celebrar el cinquè sagrament de l’Església, la Unció dels Malalts.
 
S’inicià l’Eucaristia invocant l’Esperit de Déu, que omple tot l’univers del seu amor, amb l’acompanyament del Grup musical de joves de les nostres parròquies. Després de l’homilia, Mn. Creu i Mn. Enric feren la imposició de mans i la pregària corresponent al ritus d’aquest sagrament. I seguidament, les persones que vingueren per a rebre el sagrament es posaren en processó i se’ls hi administrà amb la pregària i els signes corresponents. La persona obre les mans i el prevere l’ungeix amb els Sagrats Olis dels Malalts (Infermorum), en el front i a les dues mans, fent el senyal de la creu. A més diu aquesta pregària:
- Que per aquesta santa Unció i per la seva gran misericòrdia, el Senyor t’ajudi amb la gràcia de l’Esperit Sant. I respon: Amén
- Perquè, alliberat/da dels pecats, et salvi i bondadosament alleugi les teves sofrences. I respon: Amén.
 
Amb gran alegria tota la comunitat prega al Senyor Ressuscitat per les grans meravelles que fa en cadascun de nosaltres.