TROBADA DE CRISTIANS I VETLLA DE PENTECOSTA A REUS

20.05.2013 12:30
 
El passat dia 18 de maig, a la ciutat de Reus, en motiu de l’any de la fe, es celebrà una Trobada de Cristians de l’Arxiprestat. Durant els dies previs, les parròquies de l’Arxiprestat van anunciar aquesta efemèride important com una espurna de saba nova per a viure juntes totes les comunitats el gran do de poder compartir la fe. La trobada portava com a lema: “Fe i Compromís: dons de l’Esperit”, i seguia una distribució pròpia de jornada festiva.
 
A 2/4 de 6 de la tarda, el col·legi de la Presentació, de les monges Dominiques de la Presentació, acollien amb alegria als assistents a la sala d’actes de l’escola. A les 6 de la tarda, començava l’acte amb la benvinguda de la Sra. Antònia Garcia, directora del centre i posteriorment Mn. Creu Sáiz, arxiprest donava el tret de sortida amb la pregària i invocació de l’Esperit Sant. Després de la pregària, es distribuïren en diferents grups d’edats, perquè la trobada comptava amb un servei de guarderia, jocs i tallers pels infants, i la trobada d’adolescents i joves que seguien una dinàmica pròpia per a ells. Els adults, continuaren amb una xerrada per part de la Sra. Coia Casanovas, metgessa i membre de l’Acció Catòlica. La xerrada fou amena i entenedora, tot ajudant a través de l’experiència i trobament del Crist en la vida de cada dia, la Sra. Casanovas va ajudat als assistents a endinsar-se en l’espiritualitat del dia a dia, i sobretot, en la trobada íntima amb Crist, sent el centre de la vida de cadascú i vivint-ho en el compromís de la vida.
 
Aquesta xerrada, anà acompanyada de un espai de testimoniatge en quatre àmbits diferents: polític, familiar, laboral i, personal. Cada àmbit comptava amb la presència de quatre testimonis que van ajudar a entendre i veure com la vida de fe personal, et porta a viure el compromís comunitari.
 
A l’acabar, hi hagué un refrigeri per agafar forces per continuar amb la vivència alegre i joiosa d’aquesta trobada.
 
La Trobada de Cristians continuà amb la celebració de la Vetlla de Pentecosta a la Parròquia de Crist Rei. Abans que comences la Vetlla, els joves de l’Arxiprestat preparaven els cants i allò necessari per a la celebració, i a les 10 de la nit, s’inicià la celebració. Fou una cerimònia viscuda des dels més petits, passant pels adolescent i joves, fins als adults i ancians. Tothom vivia amb intensitat els cants, el silenci, l’escolta de la Paraula de Déu, fins i tot, durant la vetlla abans de l’Al·leluia pasqual, hi hagué una estona llarga de pregària contemplativa i invocació de l’Esperit Sant, acompanyada del silenci i el cant meditatiu Veni Sancte Espiritus de Taizè. Mn. Rafael Serra, rector de la parròquia, presidí la celebració, i en l’homilia expressà amb gran èmfasi l’experiència renovadora que provoca descobrir en l’interior de la persona l’amor de l’Esperit de Déu. Al final de la Vetlla, el grup juvenil de Crist Rei ens obsequiaren amb una barqueta de fusta, recordant-nos que tots formem Església i que el timoner és el Crist. Al final, amb el cant “Marcats per l’Esperit”, del grup de la nostra diòcesi “Canta la Teva Fe”, vam finalitzar la Trobada de Cristians.